Support Group Network, SGN, är en icke-vinstdrivande NGO som initieras för att jobba mot en bättre integrationsprocess och samarbetar med lokala samhällen.

SGN utformar och implementerar initiativ som bidrar till bättre integrations- och inkluderingsprogram genom att erbjuda behovsbaserade, meningsfulla initiativ baserade på empowerment, självorganisation och strategiskt företagande.

 

Om tjänsten

Som projektsamordnare / handledare på Support Group Network kommer du arbeta med arbetsmarknadsåtgärder, entreprenörskap och förändringsarbete på individnivå.

 

Support Group Network har höga ambitioner när det gäller att åstadkomma resultat. Vårt uppdrag bygger på att vi hjälper våra deltagare till arbete, starta eget eller utbildning. Dagarna består av att handleda våra deltagare, administrera, kontakta våra samarbetspartners, kontakta potentiella arbetsgivare och möten.

 

Vår målgrupp är utrikesfödda arbetssökande och entreprenörer och våra samarbetspartners är kommuner, Arbetsförmedlingen och företagsstödjande aktörer i Fyrbodal och särskild i Mellerud, Åmål, Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda och omnejd kommuner.

Tjänsten innebär resor i de fem kommunerna och arbetsplats diskuteras vid intervju.

 

Tjänsten är en projektanställning på sex månader med möjlighet för förlängning.

 

Kvalifikationer

 

Allmänt så söker vi dig som är prestigelös och har ett trevligt bemötande och är trygg i din roll som handledare och har en personlighet där du vågar ta för dig. Du kommer ansvara för att hitta lämpliga arbetsplatser, praktikplatser och stödja, handleda våra deltagare att själv ta ansvar som en arbetstagare och entreprenör.

 

Vi söker dig som har:

 

·         En lämplig akademisk utbildning

·         God kännedom om hur arbetsmarknaden fungerar

·         Erfarenhet av att arbeta med uterikesfödda

·         Erfarenhet av att jobba med politiskt styrda organisationer

·         Många kontakter med arbetsgivare

·         Att bosätta sig i en av Dalsland kommuner omnejd är en merit

·         Goda språkkunskaper - svenska, engelska obehindrat och andra språk är en stor merit

 

 

Du bidrar med kunskap och erfarenheter till teamet såväl internt som i arbetet med våra externa samarbetspartners och med vår målgrupp. I detta arbete värdesätts egenskaper som lyhördhet, ödmjukhet samt prestigelöshet där målgruppens utveckling är i fokus.

 

Du behöver dessutom ha B-körkort och tillgång till en bil.

 

 

 

Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning

Heltid

Projekttid

2020-03-01 tom 2021-12-31

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100%

Ort

Dalsland kommuner omnejd

Kontakt

Ziyad Tarek, 0730830983