Personlig Assistans

Sista Ansökning Dag:    2020-10-31

För dig som vill jobb som timvikarier sökes omgående till Vänersborg

Olivia Personlig Assistans AB

Personlig assistent

Kommun:  Vänersborg

Omfattning: Deltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning

 

Om jobbet

Vi söker timvikarier till vår kund i centrala Vänersborg, en man strax över 50 år som förflyttar sig med hjälp av rullstol. I rollen som personlig assistent ingår det i dina arbetsuppgifter att hjälpa till med olika delar i mannens vardag samt i hemmet.

 Exempel på arbetsuppgifter är på- och avklädning, personlig hygien, förflyttningar samt vara behjälplig med vardagssysslor som hör ett hushåll till.

Mannen kommunicerar obehindrat verbalt och uppskattar ett gott samtal.

Som assistent följer du till exempel med honom ut vid läkarbesök eller andra ärenden. Vid ärenden i närområdet hjälper du honom att ta sig fram med rullstol. Vid långväga ärenden/utflykter förekommer det ibland att assistenten kör mannens bil varför det krav på att du innehar ett giltigt B-körkort.

Mannen har enkelassistans och har en assistent vid sin sida dygnets vakna timmar, från kl 07 på morgonen till klockan 23 på kvällen. På vardagarna arbetar du som assistent mellan klockan 07–16 eller 16-23 och på helger arbetar man hela dagen mellan kl 07-23. Vi ser helst att du som söker har möjlighet att arbeta alla typer av pass, såväl vardag som helg.

Vem är du
   Du är en kvinna på minst 25-30 år som innehar B-körkort. Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av att arbete inom vård eller personlig assistans. Vi söker dig med en positiv personlighet och som samtidigt är ansvarsfull, lyhörd, empatisk, tålmodig, trygg i sig själv och har glimten i ögat. Är du även påhittig och initiativrik och har ett lösningsorienterat tankesätt är det något som uppskattas. Vi ser även att du som söker trivs med att arbeta självständigt och har ett genuint intresse för att arbeta med människor. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper, att du fungerar bra tillsammans med mannen och strävar efter ett gott samarbete med övriga kollegor samt chef. Är du flexibel och även har möjlighet att ställa upp någon gång ibland med relativt kort varsel i händelse av sjukvakans kan du vara den vi söker. Vi ser gärna att du som söker har viss erfarenhet av matlagning och att kunna sköta om ett hem och de göromål som tillhör vardagen. Intresse och handlag med växter är ett plus då mannen själv har detta intresse. Arbetet i sig är oftast inte fysiskt betungande men du bör ändå vara någorlunda fysiskt stark vid enstaka förflyttningar eller att hjälpa mannen att ta sig uppför en trottoarkant med rullstolen.

Det är också av yttersta vikt med goda svenska språkkunskaper i såväl tal som skrift så att du och mannen kan förstå varandra fullt ut.

- För anställning krävs att du har ett BankID och godkänner att använda ditt BankID i tjänsten.

- Blir det aktuellt med anställning vill vi att du uppvisar ett utdrag ur polisens belastningsregister - vilket du enkelt kan beställa här (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/)

Ansök via arbetsgivarens webbplats:

https://oliviaassistans.teamtailor.com/jobs/943283-timvikarier-sokes-omgaende-till-vanersborg?promotion=176555-arbetsformedlingen

 

Vill Du ha hjälp med din ansökan??

Välkommen på Drop in på onsdagar kl. 13:00 – 16:00 på Interkulturellt Center, Vänersborg

Adress: Köpmansgatan 6, Vänersborg  

Eller:  tidbokning via mail till:

Rasha.kassem@supportgroup.se